Booking.com

Finnairin lakko sotkee reitti- ja lomalentoja


Finnairin teknisten toimihenkilöiden lakko saattaa vaikuttaa lähiaikojen lentoihin.
Ammattiliitto Pro on aloittanut Finnairin tekniikassa työtaistelun, jonka on määrä jatkua viikon ajan.

Lakon piirissä ovat kaikki huoltotoimet, joita Finnairin reitti- ja lomaliikenne tarvitsevat Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Lakkoon osallistuu noin tuhat Finnairin tekniikan toimihenkilöä ja tekniikassa työskentelevää lentovirkailijaa.

Painostustoimien syynä ovat Finnairin suunnitelmat vähentää ja irtisanoa henkilöstöään.

Finnairin tekniikassa on käyty yt-neuvotteluja laite- ja moottorikorjaamon henkilöstön irtisanomiseksi ja toimintojen lopettamiseksi.

Pron mukaan työnantaja ei ole antanut neuvotteluissa henkilöstön edustajille riittävästi tietoa eikä taloudellisia perusteita. Lisäksi Finnair aikoo leikata irtisanottavien muutosturvatukea.

Ammattiliitto sanoo olevansa pettynyt valtiovaltaan ja valtion omistajapolitiikasta vastaaviin ministereihin, jotka liiton mielestä "luottavat vain yritysjohdon esittämiin numeroihin".

–Omistajapolitiikasta on kadonnut kokonaan yhteiskuntavastuu ja inhimilliset arvot, Pro sanoo tiedotteessaan.

Finnair kertoo tiedotteessaan, että se uskoo voivansa lentää valtaosan lennoistaan työnseisauksesta huolimatta hoitamalla koneiden päivittäistarkastukset ulkoasemilla. 

Yhtiö kuitenkin myöntää, että peruutuksia on kuitenkin odotettavissa.

- Olemme todella pahoillamme siitä vaivasta ja harmista, mitä tämä työnseisaus asiakkaillemme mahdollisesti aiheuttaa. Tulemme tekemään kaikkemme, että lennot jatkuisivat mahdollisimman normaalisti ja asiakkaidemme matkasuunnitelmat eivät vaikeutuisi, sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava Anssi Komulainen yhtiön tiedotteessa.
Lähde : Iltasanomat.fi